Een tas met een verhaal. Hoe het begon!

                                                         IMG_0993

De liefde voor stof is me met de paplepel ingegeven. Moeder vertelde ons over opa die als  12 jarige op een kistje tussen de weefgetouwen stond bij de firma Jannink in  Enschede. Hard werken dus. Later thuis belanden er legio stofjes bij ons. Aan een rode draad aan de zelfkant van de stof kon je zien dat er op die hoogte een weef- of drukfout in de stof zat. De stof was dus afgekeurd in de fabriek. Mijn moeder maakte er weer kleertjes van en toen ik later zelf naaien ging vond ik het altijd weer spannend om in die enorme lappenkist te mogen zoeken naar lapjes om mee te knutselen.

Opa moest eens weten dat er nu nog steeds met mooie dingen gemaakt worden van deze stof! Samen met nieuwe materialen begon ik o.a. tasjes te maken.

Bij ons kraampje aan de weg ontstonden leuke contacten. De volgende stap was een picknicktafel met koffie en thee. Het idee voor een kleine theetuin was hiermee geboren.

Al zijn we dan een seizoensgebonden terrasje, het is elk jaar weer een feestje om gasten te ontvangen in deze kleine informele sfeer!

IMG_20150602_112357095

Plaats een reactie